Metod

Skrivet av  onsdag, 25 mars 2015 11:31
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Metod

Genom att vi kombinerar det bästa från psykodynamisk människosyn och kognitivt förändringsarbete i mötet med klienterna får vi en kunskapsrik och flexibel behandlingsmetod.

För att kartlägga bakgrund, problembild och andra aspekter av klienternas tillvaro använder vi oss av bedömningsinstrumentet ASI.

Gruppsamtal och terapi

I centrum för behandlingen står gruppsamtal. Där tas olika problem upp och klienterna får möjlighet att stötta och hjälpa varandra. Dessa samtal har stor terapeutisk effekt och ger insikt i att de delar många problem, tankar, känslor och förhoppningar med andra. Det minskar känslan av ensamhet och utanförskap.

Gruppen syftar också till att ge en djupare förståelse och kunskap för de mekanismer som format de onda cirklar som de fastnat i. Vi arbetar också med att skapa strategier att förändra livsmönster.

Hos våra psykoterapeuter steg-1 får klienterna också individuell psykoterapi.

Föreläsningar

Vi erbjuder även föreläsningar om olika ämnen. För att få så stor bredd som möjligt bjuder vi gärna in externa föreläsare.

Social träning

Stor vikt läggs vid social träning, som betyder mycket för möjligheten att undvika återfall. Det innebär bl.a. studiebesök, utflykter, deltagande i olika närliggande aktiviteter samt matlagning och skötsel av lokalerna. Vi ger också möjlighet att gå in i olika nyktra och drogfria gemenskaper, t.ex. AA, NA, IOGT-NTO, Länkarna eller RSMH och delta i deras verksamheter.

Arbetsträning: I de fall det behövs kan vi ordna med arbetsträning på olika arbetsplatser.

Avslappnande behandlingar

All vår personal är utbildade NADA-akupunktörer. Denne behandlingsform är utvecklad för att minska abstinens och oro.

Massage: Det är vanligt att våra klienter har värk i kroppen p.g.a. stress och inre spänningar. Massage är en effektiv metod för att skänka avslappning och ge bättre kroppsuppfattning. Dessutom är det en positiv beröring. Många kvinnor i missbruk har utsatts för misshandel och övergrepp och är ovana vid "god" och läkande beröring. Den massageterapeut som vi anlitar är även leg. sjuksköterska.

---

Personalhandledning varannan vecka.
Handledare: Hans Grosin, leg. psykolog, leg. psykoterapeut. Lärare i psykoterapi och symboldrama.

Läs 978286 gånger Senast ändrad torsdag, 26 mars 2015 16:52

Senaste från Super User

Mer i denna kategori: « Bildarkiv Behandling »

215480 kommentarer

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.